Thijs Bezemer

Thijs Bezemer van Bezemer Fitness.
–––
 
Wat is je functie bij Bezemer Fitness?
 
Mijn functie is als sportschoolhouder vooral het managen, de PR en de gym gezellig maken.
 
En dat lukt me aardig, al zeg ik het zelf.
–––
 
Hoe lang loop je al, en waarom ben je er mee begonnen?
 
Ik heb in het verleden op hoog niveau ge-wielrent, ongeveer 11 jaar lang. Hier heb ik toen alles voor gelaten en jaren als topsporter voor -en door- geleefd. Op mijn 20e kreeg ik een blessure en ben ik gestopt met wielrennen. Daarna was ik zo klaar met sporten dat ik eigenlijk 3 jaar helemaal niet meer heb gesport.
Tot de 20 van Alphen kwam in 2013. Ik ben weer gaan trainen en was toen ook begonnen met Kickboksen. Tijdens de 20vAlphen kreeg ik weer zo’n kick van het sporten, omdat ik toch weer het gevoel kreeg wat ik vroeger had met wielrennen.
Sindsdien heb ik de lol terug gevonden in het sporten en heb ik uiteindelijk zelfs besloten om weer terug de sport in te gaan.
Op de fiets, aan de dumbles en hardlopend.
–––
Heb je een favoriet trainingsrondje?
 
Vanaf huis richting het meer en dan via de golfbaan terug.
–––
 
Hoe vaak loop je?
 
Dat verschilt heel erg per keer, vaak als ik mij heb ingeschreven voor een hardloop evenement, dan train ik daar naartoe.
 
Als die wedstrijd dan weer achter de rug is, dan loop ik soms ook een tijdje niet.
 
Die wedstrijdjes heb ik echt nodig om gemotiveerd te blijven.
–––
 
Wat is je mooiste wedstrijd loop of hardloop evenement?
 
De 7 heuvelenloop, Rotterdam was voorheen mijn favoriet alle mensen langs de kant en de algehele beleving. Maar de laatste keer dat we met 140 man uit Alphen a/d Rijn naar de Nijmegen zijn gegaan voor de 7 Heuvelenloop met een geweldige sfeer, omgeving en prachtig parcours en de gezelligheid daarna staat deze op hard en diep op nummer 1.
–––

 

Wat is voor jou de mooiste afstand?
 
10 km.
Dan heb je nog wat energie over voor de afterparty. Heel belangrijk!
Sporten is heerlijk maar het moet wel leuk blijven.
–––
 
Hoe ben je bij Alphen a/d Run terecht gekomen?
 
Toen ik de sportschool begon heb ik eigenlijk Richard en John leren kennen. Op een gegeven moment zijn we hardlooptrainingen gaan aanbieden en dat is uiteindelijk een groot succes geworden met steeds meer lopers. Wat eigenlijk met een geintje ontstond is uit eindelijk een geweldige, leuke en gezellige hardloopgroep geworden waar veel leden van Alphen a/d Run in meelopen.
Zo ben ik eigenlijk bij Alphen a/d Run terecht gekomen.
–––
 
Wat maakt het team zo leuk?
 
Ik ben van mening dat plezier het belangrijkste in het leven is en dit heerst bij Alphen a/d Run. Iedereen levert op zijn eigen manier een top prestatie, of het nou 5, 10, 20 of een Marathon is. Iedereen doet zijn ding op ze eigen niveau.
En daarna wordt er of gezellig koffie gedronken -maar meestal een biertje-. Dat kan ik heel erg waarderen en voel ik mij zeker bij thuis.
–––
 
Op welke prestatie of PR ben je het trotst?
 
De eerste keer dat ik de 20 van Alphen volbracht. 10 km in 43 minuten. Het parkoers was toen iets korter dan 10K maar de tijd staat. (als ex wielrenner hou ik wel van vals spelen)
 
Nu ken ik trouwens ook hardlopers die een halve marathon gaan lopen in de nacht als de wintertijd in gaat, waardoor de klok een uur terug gezet wordt om een PR te lopen. Dus het maakt eigenlijk niet uit, in elke sport wordt vals gespeeld.
–––
 
Wat staat er op je hardloop bucket list?
 
De Marathon, en wel die van New York.
Het gaat ooit gebeuren.
–––
 
Wie is jou -sport-held?
 
Max verstappen: Op zo’n leeftijd met veel kritiek, druk en verwachtingen zo presteren. Echt respect!
–––