Richard Simonis

Hoe lang loop je al, en waarom ben je er mee begonnen?
In september 2007 heb ik een aantal collega’s van mijn toenmalige werkgever opgefokt om in 2008 de 20 van Alphen te gaan lopen waarin ikzelf natuurlijk niet kon achterblijven. Flink trainen en uiteindelijk hebben we toen in een bedrijfsteam gelopen met een man of 6.
Daarna ben ik lekker door blijven lopen. Vervolgens ben ik in 2008 van werkgever veranderd en heb bij m’n nieuwe werkgever hetzelfde gedaan en weer in 2009 met een bedrijfsteam de 20 van Alphen gelopen. In de week na de Amsterdam marathon in 2009, waar ik de halve marathon liep, liep ik in een herstelrondje m’n knie kapot. De jaren erna ben ik tot mijn frustratie nooit verder meer gekomen dan 5km. waarna ik weer weken nodig had om pijnloos te lopen. Eind 2013 ben ik geopereerd, stukje meniscus weggehaald en daarna kon ik de lange afstanden weer langzaam gaan oppakken.
———

Heb je een favoriet trainingsrondje?
Dat is een rondje van 16 kilometer, vanuit huis naar het Rietveldsepad, Compierkade, Spookverlaat langs de Oostvaart onder de N11 door en via de Rijndijk, Leidse schouw en industrieterrein Molenwetering weer naar huis.
———
Hoe vaak loop je?
Nu 4 x per week in verband met de Marathon van Rotterdam in april.
———
Wat is je mooiste wedstrijd loop of hardloop evenement?
De must go’s zijn bij mij toch de 20vAlphen, 7 Heuvelen, Dam tot Damloop en sinds vorig jaar de Alphense Bruggenrun maar er boven uit springt bij mij De Midwinter Marathon in Apeldoorn, dat was m’n allereerste evenement in 2008 toen 18,6 Km. Ook was het in 2015 weer mijn eerste evenement na mijn knieoperatie. Kippenvel toen na het startschot om daar weer voor de eerste keer voor 16km op te gaan.
———
Wat is voor jou de mooiste afstand?
16 Km. die afstand is met geringe training lekker vol te houden.
———

Hoe ben je bij Alphen a/d Run terecht gekomen?
Via de bus actie van de 7 Heuvelenloop die via Alphens.nl werd aangekondigd, het leek me leuk om met een hoop Alphenaren daar te lopen. Bijna had ik me afgemeld omdat ik me op de dag zelf super beroerd voelde maar ik ben achteraf blij dat ik toch gegaan ben. Ik was niet tevreden over m’n tijd maar de gezelligheid heeft alles goedgemaakt.
———
Wat maakt het team zo leuk?
Het vrijblijvende, en de insteek dat het presteren niet boven de gezelligheid gaat. Na mijn Marathon wil ik beslist wat vaker aansluiten bij georganiseerde loopjes/trainingen.
———

Op welke prestatie of PR ben je het trotst?
Daar is ie weer, de Decathlon mini (midwinter) Marathon in 2015, m’n eerste loop na m’n knieblessure.
———
Wat staat er op je hardloop bucket list?
Die word snel ingevuld, De Marathon. Ik heb vaak geroepen dat ik New York voor m’n 50e wilde lopen. Dat gaat niet meer lukken omdat ik ‘m dit jaar dan moet lopen. Laat ik maar beginnen bij Rotterdam.
———
Wie is jou -sport-held?
Ik heb geen echte sportheld, O ja toch.. Johnny Rep  die wilde ik vroeger toen ik klein was altijd zijn bij het voetballen, ha,ha,ha!
—————————