Jacqueline van der Vlist

Hoe lang loop je al, en waarom ben je er mee begonnen?
 
Ik loop hard sinds augustus 2015. In september 2015 liep ik mijn eerste 5km.
Ik ben begonnen om conditie te houden na de wandelmaanden. Voor een aantal jaren stonden februari tot juni in het teken van wandelen; de kilometers opbouwen tot de vierdaagse van Nijmegen (daar loop ik de 4x50km of 4x55km). Na juli werd t altijd stil qua sporten (op wat snowboarden op de baan na). Tot ik ging hardlopen. Wandelen en hardlopen zijn echt wel 2 verschillende bewegingen maar inmiddels combineer ik ze. Voor Nijmegen train ik per jaar minder. En ik loop hard hoe het uitkomt. Met hardlopen maak ik mijn hoofd leeg. En het kost minder tijd dan wandelen.
———
 

Heb je een favoriet trainingsrondje?
 
Lekker de polder door. Het meest loop ik in het gebied tussen Kerk en Zanen, Boskoop, en Hazerswoude.
———
 
Hoe vaak loop je?
 
Dat wisselt een beetje. Het streven is zo’n 3x per week.
———
 
Wat is je mooiste wedstrijd loop of hardloopevenement?
 
Ik loop graag op de waddeneilanden. Over het algemeen afwisselend landschap en als bonus vakantiegevoel. In 2016 heb ik halve marathons gelopen op Texel, Terschelling en Ameland. Vlieland en Schiermonnikoog staan voor 2017 op t verlanglijstje.
 
En de Damloop by Night. Dat is 8km feest; mensen, muziek, lichtjes.
 
Oh… en de Hardloop3daagse in Zeeland was ook tof. Eerst 5km op een eiland met herten. De tweede dag een halve marathon door een duingebied. De laatste dag een strandloop van 10km.
———
 

Wat is voor jou de mooiste afstand?
 
Lekker afwisselen van 5 tot 21km.
———
 
Hoe ben je bij Alphen a/d Run terecht gekomen?
 
Gewoon via Facebook. Op een gegeven moment gevonden, ge-liked, een keer meegegaan naar een wedstrijd met de groep en gebleven.
———
 
Wat maakt het team zo leuk?
 
De openheid, de sfeer en de afterparty na een ‘wedstrijd’ (ik zie het niet als wedstrijd maar als evenement. Ik loop voor de fun).
———
 
Op welke prestatie of PR ben je het trotst?
 
Mijn eerste halve marathon in februari 2016. Ik liep nog maar kort hard maar wel steeds verder. Steeds onder het motto als het moet wandel ik het laatste stuk wel. Maar ik bleek steeds verder te kunnen hardlopen. Een halve marathon was nooit mijn ambitie toen ik begon. Maar gaandeweg kwam de afstand dichterbij. Toen bood iemand me een startnummer aan om het te proberen en ben ik gaan lopen. En met succes, ik was zo trots toen ik over de finish kwam.
———
 

Wat staat er op je hardloop bucket list?
 
Vlieland en Schiermonnikoog. Om de waddeneilanden compleet te maken.
 
Maar ooit toch ook de marathon. Ooit… Wanneer weet ik niet want ik heb ook wandeldoelen (een Kennedymars 80km en het gouden kruisje na 10x vierdaagse). En voorlopig is een halve marathon nog uitdaging genoeg, dus de marathon moet nog maar wachten.
———
 
Wie is jou -sport-held?
 
Ik heb eigenlijk geen sportheld.
———